Misschien heeft u er al wat over gelezen om onze ontstoppingspagina, maar hier zullen we er nog even wat dieper op ingaan. Doordat een verstopte riool afvoer soms erg veel problemen met zich mee brengt, gaan wij hier dieper op in. In sommige gevallen is het zelfs zo erg, dat hele vloeren eruit moeten worden gehaald. Het ligt eraan waar de verstopping plaatsvindt, het kan een heel karwei worden wanneer dit op een lastige plaats plaatsvindt.

In sommige gevallen is het enkel de toiletpot verwijderen, en wij kunnen meteen de verstopping ontstoppen. Maar het kan ook goed voorkomen dat de verstopping dieper plaatsvindt. Dan kan het ook nog voor komen dat wij niet bij de afvoer kunnen komen, waardoor de vloer moet worden opengemaakt. Dit is niet in alle gevallen het geval, omdat bij veel huizen je ook onder het huis kan komen. Via daar kunnen dan meestal de leidingen worden gevonden, en gerepareerd.

Ontstoppingsmiddelen kunnen een verstopping verwijderen, maar dit is ook lang niet altijd het geval. Er zijn ook zwaardere gereedschappen om een verstopping te ontstoppen. Deze gereedschappen zijn erg duur, maar gelukkig zijn wij hiervan wel in het bezit. Het is een soort van grijper, die in de riool gaat, en de prop probeert te grijpen. Het is dan ook mogelijk dat de grijper de prop stuk maakt, waardoor de ontstopping is ontstopt. Deze grijper moet dan wel bij de prop zien te komen, anders moet de loodgieter een plaatsvinden waar hij dichterbij de prop kan komen. Dus de toiletpot verwijderen, of misschien zelfs de vloer openbreken. Dit alles om dichter bij de prop te komen.

U kunt een verstopping voorkomen door regelmatig goed de wc door te spoelen. Ook door niet te veel wc papier te gebruiken, of geen afval door te spoelen kan de kans op een verstopping verkleinen. Wanneer dit niet lukt, en er vindt toch een verstopping plaats, zijn wij altijd bereid om bij u langs te komen. Wij kunnen namelijk de verstopping voor u ontstoppen!